Na skok do Lazenskej Pražiarni

8:11

Ahojte,

v rámci spolupráce s Lazenskou kávou sme s mamkou nedávno navštívili Pražiareň Lazenskej kávy v Luhačoviciach, dozvedeli sme sa niečo o káve, pochodili sme Luhačovice, boli sme ubytované v Hoteli Vincent a samozrejme celý výlet sme si užili. 

Hotel Vincent

Hotel, ktorý vidieť už hneď za zákrutou, má krásne zariadené izby s novým nábytok, takže sa nemusíte báť, že je to niečo staré, možnosť vybrať si jednolôžkovú, trojlôžkovú, štvorlôžkovú izbu, alebo rodinný apartmán. Trojlôžková izba je na výber buď s balkónom, s kúpeľnou, so spoločnou kúpeľnou, s vaňou na prízemí a len s vaňou. Tiež vo vnútri nájdete malú spoločnú kuchynku, kde nájdete aj detský kútik a možnosť sedenia na terase. 
My sme boli ubytované v trojlôžkovej izbe s vaňou na prízemí, kde sme malí aj posedenie vonku. Izba obsahovala aj chladničku, v ktorej boli vína, čokolády, tonik (za poplatok), TV. 
Je možné sa ubytovať aj so psíkom. 
Okrem toho majú milú recepčnú, ktorá Vám všetko vysvetlí. 

Pražiareň

Budova, ktorá sa nachádza na rohu ulice, ozdobená zeleňou a posedením vonku. Malička kaviareň, kde si môžete zakúpiť aj ich produkty (pletená taška, sušienky, čokoládu, hrnček...), kávu môžete vypiť tam, alebo si ju vziať so sebou. Dajú sa tam zakúpiť aj koláčiky, ktoré sa skvelé hodia ku káve. Pripravia vám rôzne kávy (Cappucino, Macchiato, Espresso, Flat White), ale klasickú zalievanú kávu, tam budete hľadať márne. 
Čo sa týka obsluhy, tak je veľmi príjemná, poradí Vám aj s výberom kávy a vidieť, že sa v tejto téme "káva" vyzná. 

V pražiarni nám vysvetlili aký je rozdiel medzi Arabikou a Robustou, videli sme ako vyzerajú zrnka Arabiky, Robusty a zelenej kávy, ukázali nám v akých rôznych produktov sa dá káva pripraviť (kanvica s husím krkom, ručný mlynček, Moka kanvica...). Vysvetlili nám ako to funguje praženie kávy, že sa praží pri 200 stupňov, 15 minút, zrnka kávy sa nesmú pražiť ani o minútu dlhšie, pretože potom sa všetky zrnka môžu vyhodiť.  
Taktiež nám ukázali správnu prípravu espressa, tiež sme mali možnosť ochutnať prípravu jedného espressa v štyroch fázach, ochutnali sme aj ako chutí espresso ak sa stopne skôr či neskôr ako by sa malo a nakoniec sme ešte ochutnali kávu cez filter, ktorá má svetlejšiu farbu ako espresso, je to prekvapkávaná káva a je silnejšia ako espresso.  

Po prehliadke Pražiarni sme tam ešte chvíľu ostali a objednali sme si zákusok a kávu, ktorú sme si obe vychutnali. Kávu sme si dali Latte a samozrejme ja bezlaktozové. 

* ak ste na deň vypili veľa kávy a máte v sebe veľa kofeínu, nemôžete zaspať, tak zjecte banán 







Luhačovice

Malé a pri tom krásne kúpeľne mesto. V Luhačoviciach sme navštívili liečivé pramene (Ottovka, Prameň Dr. Šťastného), Kolonádu a Lázeňsky park, Jurkovičove stavby a nakoniec Zámok z ktorého sme boli trošku sklamané, pretože sa to vôbec nepodobalo na to čo bolo na fotke.
Po prehliadke kúpeľného mesta sme sa išli najesť, dať si ďalšiu kávu, zákusok a nakoniec naše cesty viedli do obchodu a na izbu, kde sme si oddýchli, načerpali nové sily a večer sme išli opäť do mesta, ale tentokrát už len do podniku na drink a jeden cheesecake. 

Ďakujem Lazenskej káve za prehliadku ich pražiarni a krásny výlet do Luhačovíc. Určite ak budete mať cestu do Luhačovic, tak odporúčam navštíviť ich Pražiareň, kde verím že si rovnako dobré vychutnáte kávu ako my s mamkou. 


Akú kávu najradšej pijete vy? 






You Might Also Like

0 komentárov

Popular Posts

Like us on Facebook

Instagram