Pages

pondelok 7. decembra 2020

Pohyb je dôležitý

 Ahojte, 

tento typ príspevku na mojom blogu ešte nebol, ale rozhodla som sa ho napísať, kvôli tomu, že v dnešnej situácii majú ľudia veľmi málo pohybu. Deti sa vôbec nehýbu a stále sedia, len za mobilom alebo počítačom, rodičia chodia do práce pokiaľ nemajú takú robotu ktorú môžu robiť z domu a podľa mňa to nie je správny spôsob života, pretože pohyb je dôležitý. Deti a dospelý ľudia by sa mali hýbať minimálne hodinu denne. 

Pohyb každý považuje inak. Niektorí za pohyb považujú cvičenie, beh či prechádzky a niektorí zas za pohyb považujú upratovanie, práca von (v záhrade, na dvore) a podobne.

Ja odkedy začala corona som sa viac začala hýbať a snažím sa za mobilom sedieť čo najmenej času, hoc nie vždy sa to dá, keďže školu máme teraz online. Večer sa snažím cvičiť a mať ten pohyb, ktorý je dôležitý. Necvičím každý deň, pretože netreba to preháňať a cvičiť by ste mali štyrikrát do týždňa. Po cvičení sa tiež cítim oveľa lepšie a viac nabitá energiou. Jasne, že som mala aj také dni čo sa mi absolútne nechcelo cvičiť, ale aj napriek tomu som sa premohla a zacvičila som si.
Vy nemusíte cvičiť, každý deň, ako som už spomínala vyššie. Stačí aj mala prechádzka po meste či lese. Hlavne aby ste neboli stále za mobilom a aby sa nestalo to, že väčšina z vás zlenivie. 

Čo ma motivuje k cvičeniu/pohybu? 

Mňa osobne najviac motivujú slová, ktoré si stále poviem ak chcem niečo dosiahnuť a tie slová sú ,, Na všetko treba čas a ak chcem niečo dosiahnuť, tak treba za to bojovať a nie vzdávať sa´´. Tiež mojou motiváciou je sestra, s ktorou sa vieme navzájom motivovať a podporiť. Možno sa niektorým bude zdať divne ak poviem, že ma k cvičeniu motivuje aj oblečenie, ktoré mám určené na cvičenie. Ja som ten typ človeka, ktorý musí mať na sebe oblečené pohodlné oblečenie a hlavne kvalitné, ktoré sa hneď neroztrhá.

Obľúbene oblečenie na cvičenie

V posledom čase som si obľúbila legíny od značky Bonprix a crop top tričko, ktoré mám z H&M. Legíny sú bordovej farby so stredným pásom a na boku s nápisom Be Active. Cvičí sa mi v nich dobre, pretože sú elastické, nie sú veľmi tesné a dokonca sú aj veľmi pohodlné čo je veľkou výhodou, keďže si na tom zakladám, ako som už spomínala vyššie. Tričko je voľnejšieho štýlu, ale tiež s kvalitného a pohodlného materiálu.





Máte aj vy pohyb aspoň hodinu denné? 

Pokiaľ cvičíte, tak čo Vás motivuje?  

2 komentáre:

  1. Hodinu denně si myslím jak kdy, ale tím, že přes týden chodím do práce ( dělám ve fabrice kde se vyrábí centrální zámky do aut ), tak jsem o víkendu fakt ráda že sedím nebo že odpočívám. Je fakt, ale že do práce a z práce chodím pěšky což mám každý den cca 3 km a v práci se pohybu vcelku docela dost posledních 14 dní. Občas o víkendu se jdu minimálně na hodinu projít záleží jak se mi chce. Je fakt že si taky myslím, že v dnešní době se jak dospělí a i děti hýbou méně než třeba za mě když jsem byla mladší. Legíny z bonprixu naprosto zbožňuji, mám jich doma hodně a vydrží mi roky. Objednávám vlastně legíny už jenom tam.

    Epilepsyylife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pohyb tam máš stále čo je dobre 😊 ja mám zatiaľ od nich len tieto jedne legíny, ale som spokojná

      Odstrániť