3 typy zdravých a sytných raňajok
6:12Ahojte,
keďže v poslednej dobe sa moje raňajky zmenili na zdravšie, sýtejšie a chutnejšie, tak som sa rozhodla, že sa s vami podelím o ich prípravu. Na mojom INSTAGRAME ste možno zachytili niektoré z týchto typov, ale nevedeli ste čo všetko Vám treba na príprav, tak v dnešnom príspevku sa to dozviete a môžte mať zdravé, sýte a hlavne chutné raňajky aj vy.
Tak na začiatok by to stačilo a pusťme sa na ďalšiu časť príspevku.
Raňajky budú zoradené podľa dĺžky ich prípravy.
1. Zeleninový tanier s tuniakom a ryžovým chlebom
- jedno z najlepších jedál kedy som mala na raňajky. Na fotke sa nezdá ale v skutočnosti Vás tieto raňajky tak zasýtia, že nebudete pociťovať hlad aspoň do obeda.
Budeme potrebovať:
- kukuricu
- uhorku
- 1x paradajku
- 1/2 papriku
- 2x ryžový chlieb
- pomazánku (kto chce)
- 1x tuniak
Postup:
Na tanier si nakrájame zeleninu, pridáme jednu konzervu tuniaka, k tomu si pridáme kukuricu (každý podľa potreby) a ako posledného si pridáme ryžový chlieb, kto chce môže si ho natrieť s nátierkou. Ja som použila nátierku z Lidlu a poviem Vám bolo to naozaj výborne.
2. Avokádová nátierka s hriankou a paradajkou
- pri týchto raňajkách som sa naučila jesť avokádovú nátierku a nerozumiem tomu prečo som ju nejedla už skôr. Je to fakt zdravá vec, ktorá je aj chutná.
Budeme potrebovať:
- 1/2 avokádo
- chlieb
- 1 paradajku
- soľ
- maslo
- vajíčko
- mozzarellu
Postup:
Ako prvé si spravíme avokádovú nátierku, na ktorú potrebujeme len soľ, maslo a samozrejme avokádo. Odrežeme si polovicu avokáda (kto chce môže aj celé) olúpeme ho, dáme ho do misky, trochu ho popučíme, pridáme soľ, maslo, poriadne vymiešame a nátierka je hotová. Medzi tým ako budeme robiť nátierku si kľudne môžeme dať chlieb do hriankovača. Na tanier si narežeme paradajku a mozzarelu, hrianky ak sú už hotové, tak ich natrieme avokádovou nátierkou, pridáme naň vajíčko a máme hotovo.
3. Toast na sladko
- no po pravde ak som počula slovo sladké toasty, tak som ich nemala ani chuť jesť a ešte keď som videla obrázok tak to už vôbec. No napokon som ich ochutnala a dodnes to neľutujem.
Budeme potrebovať:
- toastový chlieb (každý podľa potreby)
- 60ml plnotučného mlieka
- 2ks vajce
- 1PL vanilkový extrakt/ 1/2 vanilkového cukru
- 25g maslo
- marhule (baracky)
- šľahačku (nemusi byť, ja som ju použila len pre chuť)
Postup:
Ako prvé si vajíčka vyšľaháme s mliekom a s vanilkovým extraktom. Po vyšľahani si namočíme rozkrojené polovičky chleba a začneme pomaly piecť na panvice. Chleby pečieme len pár minút. Ak toasty máme upečené položíme ich na tanier, ozdobíme ich s marhuľami, šľahačkou a hotovo. Kto chce, tak si ich môže poliať s javorovým sirupom.
Tak čo hovoríte na tieto raňajky?
Ktorý typ Vás najviac zaujal?
9 komentárov
To vypadá skvěle! :)
OdpovedaťOdstrániťA úplne super to chutí :)
OdstrániťNejvíce mě zaujali dva a to ten první a ten poslední rozhodně vyzkouším, jelikož pořád hledám inspirace ať už snídaně nebo i večeře, hlavně když chodím do práce abych nesnídala a nevečeřela pořád to samé.
OdpovedaťOdstrániťEpilepsyylife
Výhoda je aj to, že to je rýchle. Na mojom IG nájdeš plno ďalších raňajok.
OdstrániťDruhá možnosť je moja najobľúbenejšia :)
OdpovedaťOdstrániťDIEVČA Z KAVIARNE
To je super ma to teší.
OdstrániťTy jo vypadá to moooooc dobře :-)
OdpovedaťOdstrániťUrčite ich vyskúšaj :)
OdstrániťPekný článok
OdpovedaťOdstrániť